1. Skip to Main Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Anunt publicitar 01

Casa de vanzare in Targu Ocna.
Suprafata: 100 mp locuibili si curte de 500 mp.
Plus 1500 mp (se poate vinde si pe parcele)
Locatia: Str. Poet Ion Gramada, nr.19 (aproape de Piscina cu apa sarata de langa Mina Salina)
Telefon de contact: 0737049318 sau 0734166754

Şedinţa anuală a Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului privind asistenţa religioasă în penitenciare.

Scris de  Administrator 11 Martie 2013 Publicat in Actualităţi
Voteaza articolul
(1 Voteaza)

 

Un sobor de 15 preoţi conduşi de consilierul episcopal pe probleme social - filantropice Ciuche Eugen s-au reunit în ziua de  07. 03. 2013 la Penitenciarul Spital Târgu Ocna pentru susţinerea lucrărilor Şedinţei anuale a Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, privind asistenţa religioasă şi socială în penitenciare, spitale şi unităţi militare.. Întâlnirea a debutat, conform tradiţiei, cu slujba de oficiere a Sfintei Liturghii şi Sfântului Maslu de către soborul de preoţi la capela din incinta spitalului, unde au fost prezenţi, pe lângă personalul unităţii şi persoanele private de libertate care au dorit să participe la acest eveniment special  şi invitaţi de seamă care au sprijinit şi susţinut  iniţiativele venite din partea penitenciarului.

Printre invitaţii de seamă amintim prezenţa domnului primar al Staţiunii Târgu Ocna ec. Ştefan Şilochi dar şi a celor şase asistenţi de la Protopopiatul Oneşti, Asociaţia Ovidenia 2005, Centrul de excelenţă în dezvoltarea resurselor umane de la Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, Asociaţia episcope Melchisedec Ştefănescu din Roman şi Filiala Bacău.

Evenimentul social – religios s-a desfăşurat ca parte a unui proiect desfăşurat de către Federaţia Filantropia împreună cu Patriarhia Română, Instituto Formation Integral (IFI) şi SC Global Development SRL implementează proiectu FORTE – FORMARE TRAINICĂ PENTRU PARTENERIAT SOCIAL pe parcursul a trei ani de zile începând cu septembrie 2010  şi care are se va încheia în luna august a acestui an, proiect susţinut financiar prin Programul Operaţional pentru Dezvoltarea resurselor Umane – POSTDRU.

Scopul acestui proiect este dezvoltarea capacităţii organizaţionale a structurilor active în domeniul parteneriatului social din cadrul Administraţiei Patriarhale şi a 9 eparhii din cuprinsul Bisericii Ortodoxe Române, pentru a deveni parteneri mai puternici pentru incluziunea social la nivel naţional.

La finalul evenimentului doamna director, comisar şef de penitenciare, doctor Anca Denise Olar s-a arătat interesată de posibilitatea colaborării mai strânse cu Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului în domeniul activităţilor sociale pentru reintegrarea social - eficientă a persoanelor private de libertate aflate în custodia penitenciarului.

Mulţumim preoţilor de seamă ai Bisericii Ortodoxe Române care au avut un rol deosebit în organizarea şi susţinerea evenimentului şi care au fost alături de Pr. Paul Vamanu în dezvoltarea activităţilor social religioase în rândul persoanelor private de libertate din penitenciar.

Mulţumim şi acordăm respectul cuvenit:

Pr. Smarandi Florin ANP, coordonatorul preoţilor capelani din ANP, Pr. Turcu Gheorghe Spitalul Moineşti, Pr. Rusu Dan Spitalul Judeţean Bacău,

Pr. Roncea Ioan UM Aviaţie Bacău

Pr. Ilie Dumitru Spitalul Boli Cronice Comăneşti

Pr. Butnaru Lucian UM Bacău

Pr. Cărăuşu Iulian Spitalul Oneşti,

Pr. Bălan Octavian PMT Bacău Pr. Spitalul Vermeşti,

Pr. Teşu Cristian UM Pompieri Bacău

Pr. Bucur Ioan UM Roman PURTĂTOR DE CUVÂNT

Ultima modificare la Luni, 11 Martie 2013 10:28
Administrator

Administrator

Dedicat promovării Staţiunii turistice Târgu-Ocna.

Facebook: http://www.facebook.com/nometra

Website: www.nometra.ro
sus


LIKE on facebook


Mediatori în Târgu-Ocna

Negotiation220

  • Banner