1. Skip to Main Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer

Zilele staţiunii Târgu-Ocna în 2010

Scris de  Administrator 27 Iulie 2010 Publicat in Zilele staţiunii
Voteaza articolul
(0 voturi)
Articol citit de 4566 persoane

Precum şi la sărbătorirea Zilelor staţiunii Târgu-Ocna în perioada 19-22 august 2010. Vom reveni cu noutăţi în ceea ce priveşte invitaţii pentru acest an. Aş propune din partea voastră să scrieţi cam cine aţi dori să fie invitat la aceste zile festive. Vă mulţumesc pentru colaborare. 

 

Update 7 august:

O noua editie a „Zilele Orasului Târgu Ocna”, sunt în plina desfasurare în orasul de sub poalele Magurei. Festivalul asteptat cu interes de locuitorii zonei, precum si de cei din împrejurimi, capata anul acesta o dubla însemnatate, tinând cont ca, va marca si împlinirea a 600 de ani de atestare documentare a orasului Târgu Ocna. Desfasurata în preajma sarbatorii crestine „Adormirea Maicii Domnului” -patroana spirituala a orasului Târgu Ocna, manifestarea va reuni în zona o serie de personalitati si evenimente menite sa evidentieze însemnatatea cu totul speciala a editiei asteptate. Pe parcursul a trei zile: 20, 21 şi 22 august, festivalul va fi structurat pe sectiuni de interes si concentrat pe actiuni spirituale, artistice dar si dedicate segmentului stiintific, tinând cont de însemnatatea istorica a manifestarii. Ineditul acestei editii va fi cu siguranta seara dedicata muzicii simfonice, publicul avizat si iubitor de acorduri ale marilor titani ai universitatii culturale, va putea audia acasa, în piateta orasului de sub poalele Magurei, un concert de înalta tinuta artistica. „Într-adevar, anul acesta surpriza festivalului nostru local o reprezinta prezenta în rândul cetatenilor orasului Târgu Ocna, a unui concert simfonic cu Orchestra Arpeggione, de mare anvergura.  Consider ca este o mare onoare pentru noi, dar si un dar pe care ni-l dorim demult sa-l oferim iubitorilor de muzica clasica din orasul nostru, precum si oaspetilor care vor participa la sarbatoarea noastra de suflet. Vom scurta astfel distanta si timpul necesar prezentei publicului avizat în salile de concer, oferind generos spatiul improvizat din piateta orasului si care va respecta rigorile unui spectacol de înalta tinuta. Dar paleta artistica a festivalului nostru cuprinde sectiuni dintre cele mai diferite, astfel ca, publicul prezent la manifestarea dedicata Zilelor orasului Târgu Ocna, va putea opta potrivit gusturilor si preferintelor fiecaruia. Vor fi prezente pe scena festivalului aflat în piateta orasului nume sonore ale muzicii populare, printre care si îndragita interpreta Mioara Velicu, precum si o serie de ansambluri de gen. Muzica usoara va fi si ea reprezentata de nume mari, precum si formatii apreciate, cum ar fi, Compact. Nu am uitat nici dansul, atât cel modern, cât si cel popular. As vrea sa subliniez ca manifestarea noastra are anul acesta o cu totul altfel de însemnatate, tinând cont ca, am împlinit în 15 martie, 600 de ani de atestare documentara a orasului nostru. Fiind un an cu dificultati financiare, am dorit ca acest eveniment sa nu treaca neobservat si de aceea, am alipit festivalului local, aniversarea orasului nostru. Adresez prin intermediul dumneavoastra o invitatie tuturor celor care doresc sa ne fie alaturi si pe care îi asteptam cu onoare”, a precizat Floarea Ivanof, primarul orasului Târgu Ocna.

Scurt istoric

Vechimea orasului Târgu Ocna coboara pâna în primul deceniu al secolului al XV-lea, prima atestare fiind înregistrata 15 martie 1410. Orasul Târgu Ocna apartine generatiei oraselor feudale din Moldova, a asezarilor urbane complementare, a târgurilor profilate pe schimburi comerciale si mestesugaresti, precum si a exploatarii unor resurse subsolice. Iar aici, se poate afirma cu tarie, ca evolutia orasului s-a datorat exploatarii si comercializarii sarii din masivul Vâlcele, dar si a asezarii sale la intersectarea drumurilor care duc spre Ghimes si Brasov. Cât priveste personalitatile de interes istoric si cultural, care au calcat sau au vazut lumina zilei în târgul de sub poalele Magurei, amintim pe: Vasile Alecsandri, Ion Ghica, printul de Samos si tatal printesei Elena Bibescu, marele Liszt, Costache Negri, Radu Rosetti, maresalul Averescu, Maria Cantacuzino Enescu, Regele Ferdinand si Regina Maria, Nicolae Iorga, o serie de pictori renumiti si scriitori printre care: George Calinescu sau Gabriela Adamesteanu (nascuta la Târgu Ocna)
 
afis-zilele-statiunii-2010Update final:
 
Zilele staţiunii Târgu-Ocna se vor desfăşura după următorul program:

 

Festivitatea de dechidere va avea loc joi - 19 august 2010, ora 19.00 iar spectacolele se vor desfăşura după următorul program:

 • prezentarea invitaţilor;
 • Te-deum;
 • cuvânt de deschidere al Primarului oraşului;
 • cuvânt invitaţi;
 • concert extraordinar de muzica clasica - Orchestra ARPEGGIONE.

VINERI - 20 AUGUST

 • 17.00 - 19.00 ANSAMBLURI ARTISTICE - CASA DE CULTURA
 • 19.00 - 20.00 FORMAŢIA EURO
 • 20.00 - 23.00 RECITAL MIOARA VELICU

 


 

SÂMBĂTĂ - 21 AUGUST 2010

 • 17.00 - 19.00 - ANSAMBLURI ARTISTICE - CASA DE CULTURA
 • 19.00 - 21.00 - ANSAMBLUL ,,BUSUIOCUL"
 • 21.30 - 22.30 - RECITAL CORINA CHIRIAC

 
 • 22.30 - 22.45 - CONCURS - PREMII - SPONSORI
 • 22.45 - 24.00 - Trupa COMPACT
 

 
 
 • 24.00 - FOC DE ARTIFICII
 

 

 

DUMINICĂ - 22 AUGUST 2010

 • 18.00 - 20.00 - ANSAMBLURI ARTISTICE - CASA DE CULTURA
 • 20.00 - 21.30 - ANSAMBLUL FOLCLORIC - FLORICICA DE LA MUNTE
 • 21.30 - 22.00 - CONCURS PREMII - SPONSORI
 • 22.00 - 22.45 -RECITAL ANASTASIA LAZARIUC
 

 

 
 

Compact la Zilele Staţiunii Târgu-Ocna din 2010. Mulţumiri speciale doamnei Gina de La Michele pentru înregistrările făcute. Scuzele de rigoare pentru calitatea lor. Dacă deţineţi fotografii sau înregistrări video de calitate vă rugăm să ne contactaţi pe adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza pentru a le putea posta în cadrul site-ului. Vă mulţumim anticipat.

 

Administrator

Administrator

Dedicat promovării Staţiunii turistice Târgu-Ocna.

Facebook: http://www.facebook.com/nometra

Website: www.nometra.ro
sus


LIKE on facebook


Mediatori în Târgu-Ocna

Negotiation220

 • Banner
Statistici Trafic